Blijf op de hoogte

Nieuws

Nieuws over de korte keten  voor (MKB) ondernemers die ambachtelijk lokaal voedsel een kans willen geven. Door regionale samenwerking meer verse producten van hoge kwaliteit, minder voedselkilometers en voedselverspilling voor een duurzame toekomst en een gezonde regionale economie. Laat je inspireren!

Wat een slager allemaal met dierenvet kan doen

Dierenvet kan op verschillende manieren worden gebruikt voor de productie van circulaire producten. Daarnaast bestaat de wens om natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke alternatieven te vinden voor synthetische stoffen. Hier zijn

Lees Meer »

Hybride vlees is ongezond

Sinds half augustus is Lidl de eerste supermarkt in Nederland die ‘gehaktmix met erwteneiwit’ in de schappen heeft liggen. De grootgrutter wil met het hybride vlees de liefhebber van dierlijk

Lees Meer »

Korte keten of slimme keten?

Willen we verduurzamen, dan zal dit steeds vaker in korte ketens plaatsvinden. De komende jaren worden intensievere ketensamenwerkingen van boer tot bord verwacht. Dit wordt gestimuleerd door de behoefte bij detailhandel

Lees Meer »

Wanneer Nitriet Of Nitraat Toevoegen?

Van oudsher wordt nitriet gebruikt bij de bereiding van vleesproducten voor een goede kleur, smaak en conservering. Maar tegenwoordig wordt ook nitraat gebruikt. Kan dat zomaar en welke fouten moeten

Lees Meer »